Valencie
  • Valencie na internetu

Valencie obecně
www.comunitatvalenciana.com - oficiální stránky města Valencie, v sekci Publicaciones najdete několik desítek brožur a mapy ve formátu PDF
www.turisvalencia.es - turistický portál

Kultura
www.fallas.com - stránky věnované oblíbené fiestě Las Fallas

Turistika
www.tourist-oliva.com - stránky města Oliva
www.circuitvalencia.com - závodní okruh ve Valencii

  • Svátky a fiesty v regionu Valencie


12.-19. března - Las Fallas de Valencia
Fiesta, při které se zapalují obrovské figuríny (fallas) zhotovené z papíru, hadrů a vosku, se kromě Valencie slaví také v několika dalších městech (Benicarló, Benidorm, Dénia, Gandia, Sagunto). Figuríny znázorňují různé satirické výjevy ze života. Podrobnosti najdete na www.fallas.com.

22.-25. duben - Moros y Cristianos de Alcoi
Maurové a křesťané se jmenuje tato fiesta, kterou si Španělé připomínají války s Maury, kteří po několik staletí ovládali téměř celý Iberský poloostrov. Vyvrcholením fiesty jsou hrané bitvy mezi křesťany, které se konají v několika městech. Nejznámější z nich je v městě Alcoi.

17.-24. června - Fogueres de Sant Joan
Další svátek ohně, při kterém se v předvečer sv. Jana zapalují v španělských  městech hranice, vrcholí velkým ohňostrojem v Alicante.

14.-15. srpna - El Misteri d´Elx
Mystérium v Elche je sborovou hrou z 15. století odehrávající se v kostele v městečku Elche (Elx). Připomína smrt a Nanebevzetí Panny Marie. V roce 2001 bylo drama zapsáno na seznam světového dědictví UNESCO. Jedná se o jediné středověké dílo, které se pořád hraje v kostele.

poslední středa v srpnu - La Tomatina de Buňol
Velká rajčatová bitva, při které účastníci po sobě hážou rajčaty, se odehrává na hlavním náměstí ve vesnici Buňol západně od Valencie

Content Management Powered by CuteNews
© petro.cz - Všechna práva vyhrazena, veškeré informace získáte na emailu info@petro.cz